schilderen Amsterdam
Interview with TATA. Painting and drawing like old masters. Passion for the crafts.
20.05.2017
Show all

Introductieworkshop traditioneel schilderen met olieverf.

schilderen Amsterdam

Inschrijving voor de aankomende introductie schilderworkshop:

 • Wanneer: zondag 14 oktober | van 11.30 tot 15.00 uur.
 • Locatie: ateliercomplex Orteliusstraat 17 T, Amsterdam.
 • Kosten: De prijs voor een introductieworkshop schilderen met olieverf is € 48 (inclusief materialen en koffie + thee).
 • Aanmelden voor deze workshop kan door een email te sturen naar info@traditionalfinearts.com. Het bedrag dient vóór de workshop te worden voldaan via bankoverschrijving.
 • Het programma bestaat uit ongeveer één uur presentatie over traditionele schildertechnieken & een demonstratie olieverf maken; de rest van de tijd wordt er geschilderd. Eerst zullen de deelnemers goed de beeldtaal van de Oude Meesters bestuderen door details uit een schilderij te kopiëren.
 • Na deze introductieles kan men zich inschrijven voor de cursus Hollandse stilleven schilderen. De cursisten gaan aan de slag met een eigen stilleven schilderen. 

Schilderlessen van Traditional Art Technique Atelier (TATA) zijn geïnspireerd door de traditionele schildertechnieken, vakmanschap en ambacht van de oude meesters (en met name uit de Gouden Eeuw). Wilt u klassieke realistische schildertechnieken leren als basis voor elke vorm van schilderen die u later wilt toepassen? Dan bent u aan het juiste adres. Vergeet niet dat zelfs Van Gogh, Picasso, Mondriaan en Degas, die zeer expressieve en vaak abstracte meesterwerken hadden geschilderd, begonnen waren door eerst de basisprincipes van de beeldtaal te bestuderen.

De lessen worden gegeven door een professionele kunstenaar Anar Rasulov, die gespecialiseerd is in de technieken van de Hollandse meesters uit de 17e eeuw. Elke les wordt besteed aan het bestuderen en toepassen van specifieke principes, de aanpak is persoonlijk en gestructureerd.

*De lessen worden gegeven in het Nederlands, Engels en Russisch, afhankelijk van de groepssamenstelling.

Schildercursus traditioneel schilderen met olieverf | Hollandse stilleven volgens de 17e eeuwse methode.

Na de introductieworkshop kunnen deelnemers zich inschrijven voor een cursus Hollandse stilleven schilderen bestaande uit 4 lessen. De lessen vinden plaats op zondagen in het atelier aan de Orteliusstraat 17 T in Amsterdam. Wij werken op klassiek geprepareerde panelen en met handgewreven olieverf. Het stilleven wordt volgens de 17e eeuwse schildermethode opgezet en uitgewerkt. De docent, Anar Rasulov, instrueert en begeleidt de deelnemers bij het schilderen. Na afloop van de 4e les nemen alle deelnemers hun afgewerkte schilderij(en) mee naar huis.

 • De kosten voor de 4 lessen bedragen € 389,-
 • Materialen worden ter beschikking gesteld: panelen en zelfgemaakte olieverf. Koffie & thee + koekjes zijn ook inbegrepen
 • Tijden: van 11.00 tot 17.00 uur incl. een 30 minuten lunchpauze (lunch zelf meenemen).
 • Wat u moet meenemen: eigen penselen en een katoenen lap om penselen af te vegen.
 • Aanmelden voor deze cursus kan door een email te sturen naar info@traditionalfinearts.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *