Schildercursus AmsterdamSchildercursus Amsterdam

Tijdens onze traditionele schildercursus olieverf in Amsterdam leert u in vijf lessen hoe u een Hollands stilleven kunt schilderen. Onder begeleiding van onze docent zult u de beeldtaal van de Oude Meesters bestuderen door te leren hoe u details uit hun werken kunt kopiëren. Vervolgens gaat u aan de slag met het schilderen van uw eigen stilleven. Bij de schildercursus in Amsterdam ligt de focus op het werken met authentieke materialen, waarbij er geschilderd wordt volgens de klassieke en realistische olieverf technieken.

Geschiedenis van het vakmanschap

Kennis van het vakmanschap en de geschiedenis van de Nederlandse en Vlaamse schilders uit de 17e eeuw komen aan bod tijdens de cursus schilderen in Amsterdam. U gaat als het ware terug in de tijd van de Oude Meesters. Na een duik in de geschiedenis kunt u uw eigen kunstwerk creëren met professionele olieverf materialen. In vijf lessen leert u hoe u deze ambachtelijke schildertechnieken kunt uitoefenen en welke verfmaterialen geschikt zijn.

Tijdens onze schildercursus in Amsterdam leert u ook hoe je zelf olieverf kunt maken. Kant en klare olieverf uit de fabriek bevat vul- en conserveringsmiddelen om o.a. de houdbaarheid te verlengen. Kunstenaars kunnen hun olieverf ook zelf maken om het gehele proces inclusief het eindresultaat in eigen hand te houden.

Inschrijven voor de schildercursus in Amsterdam?

Wilt u zich inschrijven voor een olieverf schildercursus in Amsterdam en leren schilderen volgens de technieken van de Oude Meesters? Geef u dan op voor een introductieles via onderstaand contactformulier, stuur een e-mail naar info@www.traditionalfinearts.com of bel 06-45945235 voor direct contact.